Woodoo Session 2015 kauza HRS ONE

Ročník 2015 se neobešel bez „zábavných“ příběhů. Jeden jsme nazvali kauza HRS ONE.

Umělec Jan Zdvořák aka HRS ONE, je známý svými unikátními prostorovými instalacemi, a nebylo tomu jinak i tento rok. Díky skvělé kooperaci s Technickými Službami města Poděbrady, firmo Albakmen a Bohemia Parket jsme získali spousty materiálu na tuto instalaci.

Tento rok jsme měli k dispozici skvělý lázeňský park, a měli zde vyhrazené místo. Tato tvorba probíhala v části nevyužitého parku, kdy umělec překročil o několik metrů stanovenou plochu a po sérii smyšlených důvodů ze strany místostarosty maloměsta, tak největší instalace musela po postavení být kompletně odstraněna. Dostali jsme oficální výzvu k odstranění a ten den probíhalo zastupitelstvo, jestli nám vůbec schválí dále pokračovat v sympóziu. Naštěstí ne všichni byli proti, a tak nám zastupitelstvo povolilo další práci, ale museli jsme si dávat mnohem větší pozor, neboť jsme byli pod drobnohledem.


Comments

Jeden komentář: „Woodoo Session 2015 kauza HRS ONE“

  1. […] Každopádně letošní ročník měl více úrovní.Hlavní tvorba probíhala v části nevyužitého parku, kdy umělec HRSONE překročil o několik metrů stanovenou plochu a  po serii smyšlených důvodů ze strany místostarosty maloměsta, tak největší instalace musela po postavení být kompletně odstraněna, aby jsme vůbec v parku mohli pokračovat. Fotogalerii tohoto unikátního procesi najdete zvlášť v tomto článku. […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *