Město=Galerie 2021 Čáslav – tisková zpráva

TZ – Street art festival Město = Galerie přijždí do města Čáslav

Praha 13.9.2021

Poslední pátá zastávka unikátního projektu Město = Galerie proběhne Čáslavi. Od středy 15.9. je na programu unikátní malba téměř 100 metrů dlouhé stěny firmy Recycling – kovové odpady a.s., která vede souběžně se železnicí  a zhostí se jí Michal Škapa. Další velkoplošnou malbu vytvoří budějovický Robot-X na kotelně v ulici Rudolfa Těsnohlídka, skupina pozvaných umělců jako bonus v rámci graffiti exhibice namaluje další dílo v Tylově ulici.

Při poslední zastávce v Kutné hoře došlo k drobné změně programu a protože je Čáslav blízko, Lukáš Kladívko dotvoří ještě jeden právě ve městě stříbra. Zároveň tu David Adamec dodělá sochu u Tylova divadla. 

Souběžně s tvorbou v Čáslaví probíhá v poděbradské galerii G18 výstava umělecké skupiny Diamonds z Berlína, která představuje přední avantgardní skupinu výtvarníků majících své umělecké kořeny v pouličním umění Berlína z osmdesátých a devadesátých let minulého století, a ta potrvá do 25.9.2021.

  Po setkáních v Kutné Hoře, Poděbradech, Nymburku a Lysé nad Labem, je poslední  zastávka už jen příjemným dojezdem a závěrem akce, které se zúčastnila spousta streetart umělců a sochařů s nadšenými návštěvníky a co především – vznikla řada uměleckých děl na mnohdy velmi zpustošených místech a omšelých plochách, které zpříjemní život lidem v okolí jejich bydliště a osvěžují veřejný prostor. 

Více informací na: http://bit.ly/mg2021presskit

Kontakt pro média:

Lukáš Kladívko – ředitel a kurátor 776 227 698 

Jakub Jandora – produkce 775 669 006

Mail: mestogalerie@gmail.comInternet: www.mestogalerie.cz , facebook.com/mestogalerie , instagram.com/mestogalerie


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *