Mladá Boleslav 2023 je za námi!

Program v Mladé Boleslavi jsme přinesli s naším generálním partnerem, Nadačním fondem Škoda Auto, který podporuje dění v regionech.

Vzniklo tak 7 nových velkoplošných maleb (murálů), jedna re-use socha a stěna u tangenty dostala novou tvář díky produkci umělců z Berlína a sobotnímu graffiti jamu. 

Jeden murál u 5. ZŠ na ulici Dukelské, je spojený s moderními technologiemi, a to mural od umělce jménem Bond Truluv.

Bond Truluv je totiž známý nejen díky svým vynálezům k aplikaci sprejem, ale i propojováním svých maleb z rozšířenou realitou (AR – augmented reality). Po otevření prohlížeče nebo aplikace, namíříte telefon na malbu, a rozehraje se další úroveň této malby, kdy vystoupí ze stěny, a to celé doplněné zvukovým doprovodem, který si poprvé mistr osobně pro tuto malbu vytvořil.

K načtení aplikace jsou dvě cesty:

  • Jedna je přes prohlížeč / QR kód. Po načtení QR kódu umístěného na stěně v levém dolním rohu, se vám v zařízení otevře prohlížeč, spustí se kamera a tu namiřte na stěnu. (Nejlépe funguje s Apple OS & Safari a Android & Chrome) – platí do prosince 2023.
  • Druhá je přes aplikaci Artivive, kterou musíte nainstalovat do telefonu, spustíte a namíříte kameru na stěnu. 

Další mural na ulici Laurinove u 3. brány dělala umělkyně Toybox, a bylo to vlastně poprvé, co malovala malbu takového formátu. Toto vše velice zdatně spisovala na svůj facebook, rozhodně stojí za pozornost. Tento murál je věnovám všem odvážným a neohroženým ženám, který se nebojí být nepřízpusobivé a kašlou na to, co se od nich čeká a jak mají vypadat a co dělaj hodný holky.

K tomu všemu se velice vyvedl páteční event u OC Bondy Centrum, kde se pomalovaly 4 dodávky a jedno BMW, k tomu si kolemjdoucí mohli vyzkoušet práci se sprejem, ochutnat výborné jídlo, poslechnout hudbu a koncerty. Vznikla tam také oboustranná plocha s dílem od Iamrushdog a umělců Daela a Paniky71, který minulý rok maloval svůj mural, jako výherce opencallu. Jako bonus jsme nechali návštěvníky pomalovat speciálně vyrobené písmeno B, které nyní stojí přímo v OC Bondy.

K tomu jsme realizovali jeden workshop na 5.ZŠ Dukelská, kde jsme ukázali techniku místním žákům, a pak jsme udělali křídový happening, kdy se uzavřela na několik hodin celá ulice před školou. Druhý workshop se pak konal v komunitním centru Klementinka, kde jsme zájemcům vysvětlili základy a pomalovali komplet malý bazén v zahradě. Čeká nás ještě třetí workshop v domově seniorů, který se minulý rok setkal také s kladnými ohlasy.

Specialita byla re-use socha od Andreje Németha Endreho, která byla dokončena až v pondělí, a je umístěna před OC Bondy. 

Mrkněte na umělce a jejich profily, kde jsou také fotky jejich děl a lokace: Toybox –  Bond Truluv – Im_Tatoo – Jakub Štark – Prorok – Iamrushdog .

Dále proběhla Berlínská produkce v sestavě (fotky budou): INKA ONE – CMD TCK/ – ESOR – TCK – WICKED PRINT – CORS – N3M – KASER STYLES .

Nemůže chybět poděkování!

Za podporu patří díky místní partnerům, a to je Město Mladá Boleslav, Kultura Města Mladá Boleslav, OC Bondy Centrum, Plošiny Müller, Ondra Hercík z Mean Machine Garage, Půjčovna dodávek Mladá Boleslav, Barvy Boleslav. Další díky jde půjčovně Ramirent.

Speciální díky jde firmě SD-Kovo Mladá Boleslav, za poskytnutí prostoru pro tvorbu re-use sochy pro Andreje Németha Endreho. 

Dále děkujeme všem dalším co nás podporují, co přidávají ruku k dílu, co přijeli tvořit nebo se jen podívat. A hlavně, jedno veliké díky patří našim asistentům, a to duo z Ostravy Dominik a Pavel, parta Filip – Panika – Marcel a nakonec multifuknční kombinátor Pavek aka Numák.

Samozřejmostí jsou díky hlavním partnerům pro celý ročník, a to jsou Loop Colors & Grafficon shop, Středočeský kraj. Tato akce je pořádána pod osobní záštitou hejtmanky Středočeského kraje, a díky mediálnímu partnerovi, a to je Color Music radio.


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *