Woodoo Session 2015 final report

Už je to pár týdnů co proběhlo umělecké sympozium WOODOOSESSION 2015. Letošní devátý ročník jsme posunuli zas o kousek dál a možná i blíž, a níže k tomu uvedeme následující.

Počasí nám přálo, a přáli nam všichni partneři, a podporovatelé. Samozřejmě nás podpořili svou nepřejícností a záští i nepřejníci, kteří s radostí využívali místních stážníků a úředníků k obstrukcím v průběhu akce, což se týkalo hlavně lázeňského parku.

Každopádně letošní ročník měl více úrovní.
Hlavní tvorba probíhala v části nevyužitého parku, kdy umělec HRSONE překročil o několik metrů stanovenou plochu a  po serii smyšlených důvodů ze strany místostarosty maloměsta, tak největší instalace musela po postavení být kompletně odstraněna, aby jsme vůbec v parku mohli pokračovat. Fotogalerii tohoto unikátního procesi najdete zvlášť v tomto článku.

Dalši tvorba tedy probíhala méně živelněji, za doprovodu mnoha paradoxních situací. Po velkém byrokratickém klání, budování objektů pokračovalo v přísně vymezém uzemí parku.

Ve středu proběhla minivernisáž Mr. Trona aka Škapy a jeho velkoprostorového pátna v blízké kavárně Kafíčko.

V pátek proběhl v parku Dope Cans graffiti workshop, v kooperaci s probíhajícím Kafíčkotekkem. Původně plánovaný celovíkendový jam probíhal díky velké vzájemné podpoře pouze v pátek. Policie zasáhla proti partám důchodců a dětí malujícím spreji na folie i když celá akce byla řádně nahlášena a schválena.
Je třeba podotknout, že workshop se setkal s velkým pozitivním přijetím místních občanů i lázeňských hostů.
Fotogalerii tedy najdete zde : Dope Cans graffiti workshop.

Na nádraží probíhalo malování chátrajícího drážního domu s rampou v podání Grafficon Trackside lovers, powered by Montana cans. Vznikla výborná produkce, která zpestřila zapomenutou rampu.
Fotogalerie tedy následuje : Grafficon trackside lovers jam

Na dalších plochách ve městě pracovali další pozvaní umělci – DING , GYZMOE aka LA4  a ZEBONE . V opuštěné fabrice u tratě se vyřádili kluci z FC praha, na Epose 257 se stále čeká.

Takže zde naleznete fotky z průběhu : 2015 – progress photos

nální fotky potom zde : Final photos 2015.

Děkujeme všem co nás podpořili a moc všem kteří se zůčastnili a pomohli. Jmenovitě: město Poděbrady, Technické služby Poděbrady, firma ALBAKMEN za hromady dřeva, Bohemia Parket za dřevo too, restauraci Klíček za vege support, Turbo Pizza za kdykoliv pizza support, CLUB MATE za žlutý kastlebedničky, Biopol Poděbrady a Barvy Poděbrady za barvy, a pak samozřejmě Grafficon.cz za Montana cans support, Graffneck.cz za Molotow support, Queens.cz za osobní a Dope Cans support.

Special DÍK a pohlazení pro mr. UBRUS ,GENO  a LŮCA


Comments

Jeden komentář: „Woodoo Session 2015 final report“

  1. […] opencall jsme našli pěknou boudičku u Labe, kterou v roce 2015 v rámci Woodoo Session namaloval mistr ZebOne. Boudu najdete i na mapě, a to […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *