Madá Boleslav 2022 – artists

Seznam umělců pro street art festival Město=Galerie v Mladé Boleslavi v roce 2022

BATES (Dánsko)

Narozen v roce 1971 v Kodani, Bates začal s graffiti v patnácti letech, a tato kultura ho totálně pohltila. Je členem druhé generace Dánského graffiti movementu, a jeho styl je stále klasika. Přes experimentování nikdy nenásledoval trendy, a stále používá svoje typické elementy. Kombinuje tradiční New York styl s logickým tokem písma s esencí Evropského vlivu. Koncem osmdesátých letech byl jeden z hlavních writerů z Evropy. Byl pozván malovat do více než 30 zemích světa, na všechny kontinenty. Bates je stále aktivní a přináší nové pohledy na tradiční graffiti.

https://thebatesshop.com

https://www.instagram.com/greatbates

●lokace: Koněvova – https://goo.gl/maps/wPGc5feFRDfNxT9a9

FAT HEAT (Maďarsko)

Fat Heat z Maďarska je vizuální umělec zaměřený na malování stěn a pláten. Tvoří také digitální obrazy a krátké animace a zahrává si také s rozšířenou realitou. Své vizuální základy získal z graffiti kultury, se kterou začal v roce 1998. Minulý rok namaloval v Kutné Hoře velký mural s podtitulem Spravedlivé Varování. Uvidíme, co si nachystá na tento rok do Mladé Boleslavi.

https://www.instagram.com/fatheat

https://www.facebook.com/fatheat

● lokace: ulice Václavkova 1083/II – https://goo.gl/maps/LG7FqfVFF2GgyEmw7

SLIDER, CAPARSO, RICO79 (Německo)

Slider z Drážďan namaloval svoje první graffiti v okolo roku 1994, a se jeho crew Bandits Dresden je známým jménem nejen na Evropské graffiti scéně. Je na volné noze a žije hlavně z graffiti zakázek. V Drážďanech organizuje pravidelné setkání writerů a jezdí malovat svůj osobitý styl po celém světě. Zaměřuje se na klasický stylewriting a koncepční malování.

Caparso z Drážďan je kolega od Slidera, působí také v crew Bandits Dresden. S uměním začal už v mateřské školce, kdy se dopracoval až do roku 2007, kdy si vyvinul svůj uikátní styl. Je známý pro jeho malby charakterů a prostředí automobilů, kdy je velice ovlivněn scifi tématem.

Rico79 je třetí do party, který často doplňuje právě Slidera, ostatně důkazem je tomu produkce z roku 2021 v Poděbradech, kterou právě tito dva udělali.

Společně je tato trojice schopna namalovat stylovou koncepční věc, a ukázat tak něco ze svých uměleckých skills.

Odkazy na umělce:

Slider

https://www.instagram.com/sliderbandits

https://www.facebook.com/Slider.Bandits

https://sliderbandits.bigcartel.com

Caparso

http://caparso.com/

https://www.instagram.com/caparso.bandits

https://www.facebook.com/Caparso.Bandits

https://www.instagram.com/rico.79

Rico79

https://www.instagram.com/rico.79

Pauser

Narozen v roce 1983 udělal svůj první graffiti počin v roce 1996. Vystudoval oděvní design na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně a dále se pak specializoval na UI design a tvorbu aplikací. Jeho věci jsou dynamické a pestrobarevné, ať už je to graffiti nebo obraz. Od roku 2007 produkuje Streetartfestival v Olomouci. U nás není žádným nováčkem, společně jsme dělali první ročník festivaliu Město=Galerie, kde si namaloval i svůj mural. Minulý rok udělal instalaci v rozšířené realitě v Poděbradech, kdy tohle zopakuje i dnes, protože to je umění které hledí do blízké budoucnosti.

http://www.pauser.me/

https://www.instagram.com/pausrr

https://www.facebook.com/pauser

●lokace: prostor před OC Bondy – https://goo.gl/maps/oLeRvtP9cfndgt2H6

Lukáš Kladívko

Lukáš Kladívko narozen v roce 1976,  je český výtvarník věnující se umění ve veřejném prostoru, graffiti, street artu, instalacím a mural artu. Výtvarné činnosti se věnuje od roku 1992,  Zprvu se věnoval graffiti, postupně začal používat i další výtvarné techniky (velkoformátová malba, sochy, grafika aj.). V roce 2006 začal pořádat sympózia umělecké tvorby ve veřejném prostoru Woodoo Session v Poděbradech, a má za sebou už pět let projektu Město=Galerie, který kurátoruje a řídí.

https://www.instagram.com/lukaskladivko

● lokace: ulice U penzionu, naproti domu č.p. 976 – https://goo.gl/maps/eNUehkxDJQGivKSFA

3ILLA (Mladá Boleslav)

Narozen v roce 1985, vystudoval grafiku a propagační výtvarnictví na SSUŠD v Praze, kde objevil i kouzlo graffiti. Oldschoolové tvary, výrazné barvy, komiksový styl, pop-art, to vše se objevuje v jeho umělecké tvorbě. Od roku 2015 pracuje jakožto majitel firmy na renovace amerických veteránů s uměleckými díly na 4 kolech. V Mladé Boleslavi se snaží změnit pohled na Street Art a přinést do ulic fresh umění.

https://www.instagram.com/ondrej_3illa_hercik

https://www.meanmachinegarage.com

● lokace: ulice Tyršova 173/19 – https://goo.gl/maps/xQXBtco7Yb1j85zL8


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *