Mladá Boleslav 2023 BOND TRULUV – final


Za nás nejdůležitější malba tohoto ročníku. Lipský Bond Truluv se vrátil na náš festival o několik let zkušenější, a vyšvihl tento mural, který je spojený s moderními technologiemi.

Bond Truluv má v oblibě technické styly, a pro tuto malbu vybral optickou iluzi. To znamená, že když stojíte na jednom určitém bodu, vypadá to tak, že jeho věci vystupují ze zdi, že je na zdi velká díra. Tím se tak prostředí okolo díla stávají jeho součástí. Není to tak, že dílo je hlavní věc na stěně, ale je součástí té stěny.
Přidány jsou chromové koule jako elementy, které zastupují jasnou a zářící budoucnost. Dále jsou přidány modré části, aby pasovali s oblohou a s budovami okolo, a nechybí umělcovi oblíbené mramorové elementy.
Koncept této malby je založen na referencích retro estetiky jako reklamy, designu devadesátek, počítačové grafiky starých časů ale i moderních, z písma, které už není tolik vidět. Dílo je abstraktně uspořádané.
Malba je také inspirována umělcem jménem M. C. Escher, což byl holandský grafik, který vytvořil nejvíce ikonické tisky dvacátého století.

Bond Truluv je známý nejen díky svým vynálezům k aplikaci sprejem, ale i propojováním svých maleb z rozšířenou realitou (AR – augmented reality).

Po otevření prohlížeče nebo aplikace, namíříte telefon na malbu, a rozehraje se další úroveň této malby, kdy vystoupí ze stěny, a to celé doplněné zvukovým doprovodem, který si poprvé mistr osobně pro tuto malbu vytvořil.

K načtení aplikace jsou dvě cesty: Jedna je přes prohlížeč / QR kód. Po načtení QR kódu umístěného na stěně se vám v zařízení otevře prohlížeč, spustí se kamera a tu namiřte na stěnu. (Nejlépe funguje s Apple OS & Safari a Android & Chrome) Druhá je přes aplikaci Artivive, kterou musíte nainstalovat do telefonu, spustíte a namíříte kameru na stěnu.

Lokalita:
5. základní škola, Dukelská 1112, 293 01 Mladá Boleslav
https://goo.gl/maps/792Kt27bYB7tzjFt7
50°24’42.2″N 14°55’49.2″E

Info o umělci

Bond Truluv je známý německý graffiti writer, na graffiti scénu vstoupil na začátku milénia. Jeho tvorbu trvale ovlivňuje touha po transformaci a cestování. Díky tomu zanechává svoji uměleckou stopu téměř po celém světě, zejména v Asii. Nástěnné malby Bonda Truluva lze nalézt na zdech, budovách a dalších veřejných prostranstvích, kdy městskou krajinu na živé a smysluplné umělecké instalace. Jeho tvorba rezonuje s lidmi z různých prostředí a díky svému jedinečnému uměleckému přístupu a používáním nových technologií (rozšířená realita, výroba unikátních graffiti pomůcek) si získal významné příznivce.

https://truluv.de

https://www.facebook.com/bond.truluv

https://www.instagram.com/bondtruluv


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *